Jag har tänkt sätta upp ett nytt konto på Instagram som är dedikerat till min blogg. Efter mycket funderingar kring om jag ska bygga på min privata profil eller starta en ny fräsch profil med koppling till bloggen har jag nu landat i att det blir en ny profil. Bland det svåraste tycker jag är att hitta på mitt profilnamn men nu har jag landat i en bra ide som jag inte ska avslöja riktigt än. Jag har även börjat fila på vad jag ska ha för presentationstext.

Profilering

Nästa steg nu för mig är att nischa mig. Jag har börjat på en lista med olika hashtags som jag kommer att använda mig av i mina inlägg och uppdateringar. Jag vill bli hittad inom ämnen som sökmotoroptimering och bloggande. Det är viktigt för mig att mitt flöde på Instagram speglar den person som jag förmedlar via bloggen så att mina följare känner igen mig och mitt språk på båda platserna. Jag kommer främst att använda Instagram för att påminna om nya blogginlägg och tipsa om annat relevant.

Filter

Skapa Instagram-sida

Det här med filter är någonting som jag funderar mycket på. Ska jag hålla mig till ett speciellt och noga utvalt filter eller är det bättre med autentiska foton utan för mycket efterbehandling? Eftersom jag vill bygga upp ett snyggt och enhetligt flöde tror jag att jag kommer ladda ner några presets som jag kan använda på bilderna. Då blir de mer unika och ser inte ut som alla andras foton som använder Instagrams vanliga filter som Sierra, Lark och Valencia. Målet är att flödet alltid ska se snyggt ut så att fler vill följa mig.

På mina uppladdningar på stories kan jag vara lite mer lekfull. Här kommer jag köra en del skärmdumpar från bloggen för att påminna om nytt innehåll som jag vill tipsa mina följare om. Stories känns även användbart om jag går på olika föreläsningar om exempelvis SEO och vill ladda upp bilder därifrån. Då ska jag komma ihåg att tagga arrangörerna och platserna för att öka sannolikheten att bli återpublicerad. Det ska bli roligt att komma igång med en ny Instagram och ladda upp informativa och fina foton för att förmedla kunskap och inspiration.