I staden jag bor finns det några platser som jag gillar lite extra och tillbringar gärna min fritid där lite då och då. Fördelen är att det finns både en mysig stadskärna med trevliga caféer, restauranger och butiker som det går att fördriva många timmar på egen hand eller med bästa kompisen. Dessutom finns det gott om gröna och fina parker lite varstans och bara ett stenkast från centrum finns det en underbar sandstrand och ett härligt hav att doppa sig i under varma sommardagar. Stranden är också perfekt att ha grillmys med kompisgänget.

Discgolf i centrum

Mitt inne i centrum finns det en park med träd och gröna ytor, med en intilliggande vallgrav. Där finns det chansen att hålla på med discgolf eftersom det finns flera ”hål” med utkastställen och kedjekorgar. Det brukar vara så att vi är några stycken som utmanar varandra genom att försöka vinna med så få kast som möjligt per hål. Detta tar några timmar och efteråt brukar vi käka lunch på någon av restaurangerna intill parken som ett härligt avslut. Vinnaren blir bjuden på lunch av de andra och tyvärr händer det inte så ofta att jag vinner.

Turista i stan

Mitt livNågot som är riktigt kul som jag brukar göra är att turista i stan där jag bor någon gång då och då. Det är alldeles för sällan som folk över lag turistar i sin närhet, fast det finns flera sevärdheter som de inte har koll på. Detta gäller även för mig och därför passar jag på att besöka de sevärdheter som finns i stan. Jag brukar börja med att googla på vilka turistmål som finns lokalt och läser på lite om dem. För det är alltid kul att veta lite saker om det jag ska besöka.

Just i min stad har stadsborna turen med att ha allt från museer, konsthallar och andra intressanta sevärdheter som är trevliga att besöka som turist. Bland annat finns det ett stort slott med vallgravar, som är perfekt att promenera runt och njuta av naturen. Det händer även att jag besöker både museet och konsthallen när det finns några nya utställningen som jag är nyfiken på. Fördelen är att det inte kostar något och perfekt sätt att fördriva tiden om vädret är dåligt och jag vill hitta på något kul när jag ändå är ledig.