Så tjänar du pengar på din blogg

Du kan tjäna pengar på din blogg genom att ha välskrivna och intressanta texter. För att läsarna ska hitta din blogg är innehållet viktigt och för att behålla läsarna ska även kvaliteten på texten vara bra och utan stavfel och grammatiska fel. Det är bra om din blogg är nischad eftersom ett alltför spretigt innehåll kan göra att läsarna inte känner sig hemma. Du behöver dock inte ha någon hög utbildning eller specialkompetens. En del vill läsa om vardagsliv och shopping medan andra kanske föredrar astronomi eller trädgård.

Om du vill vara säker på att ha välskrivna blogginlägg utan stavfel och grammatiska fel är det en fördel att ta hjälp av Topcontent som erbjuder olika alternativ vad gäller bra och kvalitativa texter. De kan hjälpa till med ett innehåll som är SEO-vänligt vilket gör att du får fler läsare. Det finns flera olika sätt att gå tillväga för att bloggen ska bli inkomstbringande och här kan du läsa om de vanligaste sätten. A och O är dock bra och välskrivna texter som lockar många läsare.

Annonssamarbeten

Så tjänar du pengar på din bloggEtt vanligt annonssamarbete är adsense som ger dig en liten summa för varje klick dina läsare gör på annonserna i din blogg. Fördelen är att det kräver minimalt med arbete från din sida men det negativa är att det är riktigt svårt att nå upp till några större summor. Ett bättre alternativ är att själv sälja annonser. Det kräver lite arbete från din sida men om du har en intressant och välskriven blogg med många läsare är den också attraktiv för annonsörer.

Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg innebär att du skriver blogginlägg med länkar till olika företag. Ju bättre och större blogg du har desto större summor kan du begära för att erbjuda det här alternativet. Vad du ska tänka på är dock för att hålla dig inom lagen och det betyder att du måste ange att det rör sig om annonssamarbete. Du ska heller inte sälja dig för billigt eftersom det kan skada ditt rykte och det kan bli svårare att tjäna större summor senare.