Mina favoritwebbplatser för sociala medier

Som ni kanske redan anat älskar jag sociala medier. Det är så roligt och det finns så många olika kanaler att välja mellan idag! Min favorit av alla är nog YouTube. Det finns så mycket information att ta del av där. YouTube är även en av de sociala mediekanaler som växer allra snabbast. Det finns otroligt mycket att lära sig från alla dessa videos och informationen blir så mycket mer lättillgänglig i kombination med rörlig bild. Att titta på YouTube videos är helt klart bland det mest avkopplande jag vet.

LinkedIn är en favorit

Mina favoritwebbplatser för sociala medierEn annat social media plattform som jag uppskattar mycket är LinkedIn. Här samlar jag mina professionella kontakter. Ungefär 30 procent av Sveriges befolkning finns idag på LinkedIn. Jag uppskattar särskilt kvaliteten på inläggen här eftersom det är mer givande än många av de uppdateringar som jag möter på exempelvis Facebook. På LinkedIn handlar det oftare om trender och information som jag kan använda som utgångspunkt för nya inlägg på min blogg. Jag följer många företag och organisationer inom min bransch för att få relevant information och inspiration till min blogg.

Facebooks framtid

Mina favoritwebbplatser för sociala medierPå tal om Facebook så är det inte någon storfavorit hos mig. Jag tycker om att se vad det finns för evenemang på gång och hålla koll på mina kontakters födelsedagar. Men rent innehållsmässigt tycker jag inte att jag ser så mycket intressant där. Jag verkar inte vara ensam om denna uppfattning heller. Facebooks tillväxt har stannat av. Delvis på grund av att många känner att de inkräktar på integriteten. Den populäraste funktionen är Facebook Messenger som används flitigt, särskilt av äldre användare. Det är den vanligaste meddelandetjänsten idag.

En tredje personlig favorit är Instagram, det är också en perfekt kanal att ha som komplement till bloggen. Dessutom utmanar jag min kreativa sida när jag funderar över vad som skulle kunna bli bra bilder i min vardag och vad som passar in i flödet. Instagram är världens näst största tjänst inom sociala medier och växer ständigt även om den tillväxttakten också har minskat något på sistone. Det dagliga användandet av Instagram ökar iallafall och det är fortfarande ungefär runt 60 procent av befolkningen som använder denna plattform.