Hur får man följare på Instagram?

Att ha många följare på Instagram är någonting som vi är många som drömmer om. Eftersom Instagram är någonting som vi lägger ner allt mer tid och energi på så är det klart att man vill vara någorlunda framgångsrik. Flödet på Instagram är för många en spegling kring hur ens liv ser ut och vad man hittar på. Med fler följare är det fler som får ta del av ditt innehåll och du har chansen att sprida ditt budskap till fler. Dessutom får du i regel fler likes med fler följare.

Nischa dig

En effektiv strategi för att få fler följare är att nischa sig. Det är fler som kommer bli sugen på att följa ditt konto om du har en nisch i form av en profilering. Det kan handla om att du bevakar vegetarisk mat, laddar upp mycket bilder på dina barn eller kanske har ett renodlat modekonto. Sannolikheten är då högre att attrahera nya följare som råkar titta in på ditt konto. Utan nisch är du bara en i mängden vilket inte kommer att locka lika många nya följare.

Hur får man följare på Instagram?

Interaktion och stories

Ett annat bra sätt att locka till sig nya följare är att följa många andra konton och gilla deras inlägg. Chansen är då stor att de tittar på ditt konto och förhoppningsvis tycker de att du ser tillräckligt intressant ut för att följa tillbaka. Om du lämnar en uppskattande kommentar är chansen ännu större att du lockar till dig nya följare. Det handlar helt enkelt om att bygga upp nya relationer och interagera med folk som du tror kan finna dig intressant. Det bästa är om ni båda tjänar på kontakten.

Ett annat mycket bra sätt är att använda sig av stories. Det innebär att du lägger upp inlägg som är tillfälliga men se till att du taggar med platsangivelser. Det är vanligt att folk som är på semester går in och tittar på just den platsen. Om ditt inlägg eller din story dyker upp där så kan du nå ut till väldigt många tidigare obekanta användare på en gång. Du kan även se till att använda dig av hashtags och att tagga konton för att öka chansen att bli återpublicerad eller väcka uppmärksamhet.